TANRI’NIN EGEMENLİĞİ
“Size doğrusunu söyleyeyim, Tanrı’nın Egemenliği’ni bir çocuk gibi kabul etmeyen, bu egemenliğe asla giremez.”
MARKOS 10:15, Kutsal Kitap
Tanrı’nın Egemenliği sözü, Tanrı’nın gücünü, görkemini göstermek ve Şeytan’ın hâkimiyetine ve dünyanın bu düzenine karşı sahip olduğu hakları kullanmak üzere yeryüzüne gelmesi kavramını anlatır. Kurtuluş ya da imanlılar topluluğundan (kilise) çok daha fazlasını anlatır. Tanrı’nın bütün işlerinde güçlü bir şekilde kendini açığa vurmasıdır.
Egemenlik, gerçekte eyleme dönüşen Tanrısal gücün açıkça ortaya çıkmasıdır. Tanrı yeryüzündeki ruhsal hâkimiyetini kendi halkının arasında ve onların yüreklerinde başlatır. O, yeryüzüne güçle gelir. Bizler bu gücü, politik ya da fiziksel değil, ruhsal bir güç olarak hissetmeliyiz. Bu egemenlik dini-siyasi bir mesele değildir. Dünya yönetimleri üzerinde toplumsal ya da siyasal eylemler ya da şiddet aracılığıyla dünyayı kurtarmayı ve ıslah etmeyi amaçlamaz. Dünya, bu çağ boyunca, Tanrı’nın ve O’nun halkının düşmanı olarak kalacaktır. Tanrı’nın doğrudan yargılama ve güç yoluyla hakimiyeti ancak bu çağın sonunda gerçekleşecektir.
“Dünyayı da dünyaya ait şeyleri de sevmeyin. Dünyayı sevenin Baba’ya sevgisi yoktur. Çünkü dünyaya ait olan her şey –benliğin tutkuları, gözün tutkuları, maddi yaşamın verdiği gurur– Baba’dan değil, dünyadandır. Dünya da dünyasal tutkular da geçer, ama Tanrı’nın isteğini yerine getiren sonsuza dek yaşar.”
1.YUHANNA 2:15-17, Kutsal Kitap
Tanrı kendisini güçle ortaya koyduğu için, dünya bir bunalıma, bir sıkıntıya girer. Tanrı’nın gücünü açıkça göstermesi Şeytan’ın hükümranlığını dehşete düşürür ve herkes Tanrı’nın hakimiyetine boyun eğip eğmeme konusunda bir karar vermek durumunda kalır. Tanrı’nın egemenliğine girmenin temel ve zorunlu koşulu, “Tövbe edin, Müjde’ye inanın!” (Matta 1:15) bildirisini kabul etmektir.
“O günden sonra İsa şu çağrıda bulunmaya başladı: “Tövbe edin! Çünkü Göklerin Egemenliği yaklaştı.””
MATTA 4:17, Kutsal Kitap
Kişinin Tanrı’nın Egemenliği’nde yaşadığının başlıca göstergesi, “doğruluk, esenlik ve Kutsal Ruh’ta sevinç ile” dolu olmasıdır.
“Çünkü Tanrı’nın Egemenliği, yiyecek içecek sorunu değil, doğruluk, esenlik ve Kutsal Ruh’ta sevinçtir.”
ROMALILAR 14:17, Kutsal Kitap
Tanrı’nın Egemenliği’ne sizler de hemen girebilir, Şeytan’ın ve kötü ruhların yaşamınızdaki etkilerinden hemen kurtulabilirsiniz. Bunun için İsa Mesih’e iman ile daha fazla Kutsal Ruhla dolmak ve şifa, umut ve esenlik bulmak için aşağıdaki linkleri kullanarak Kutsal Kitap okumaya hemen başlayabilirsiniz.
Esenlikler dileriz.

İsa Haç Üzerinde Ölmedi Mi?
İsa Mesih’in çarmıha gerilişi, Hristiyanlığın temel inançlarındandır. Bu yazı, çarmıha gerilişinin tarihsel kanıtlarını ve İsa’nın ölümüyle ilgili önemli gerçekleri açıklar.

Vaftiz ve Yeniden Doğuş
Bu yazı, İsa Mesih’in yeniden doğuş ve ruhsal yenilenme öğretisinin önemini açıklar. Yeniden doğmuş bir yaşamın, Tanrı’nın egemenliğini görebilmek için nasıl gereklilik olduğunu keşfedin.

Vaftiz Nedir?
Vaftiz, Tanrı’nın kurtuluş planının önemli bir parçasıdır. Kutsal Kitap’taki vaftiz örnekleriyle, İsa Mesih’in vaftizi ve vaftizin anlamı ele alınmaktadır. Vaftiz, kişinin yeni bir yaşam için Tanrı’ya teslimiyetini ve günahlarının bağışlandığını simgeler.

Tövbe Nedir?
Tövbe, Tanrı’nın buyruklarına karşı işlenen günahların ardından duyulan derin pişmanlıkla başlar. Kişi, sadece düşüncelerini değil, hayatını ve davranışlarını da Tanrı’nın isteği doğrultusunda değiştirir. Kutsal Kitap’taki tövbe çağrıları ve vaftizin önemi hakkında detaylı bir açıklama.

Tanrı’yı Tanımak
Tanrı’nın amacı, insanların O’nu tanıması ve O’nunla ebedi bir ilişkiye sahip olmasıdır. Bu makale, Tanrı’nın sunduğu kurtuluş, günahın etkisi ve İsa Mesih’in insanlık için sağladığı çözümü açıklar.

Tanrı’nın Egemenliği
Tanrı’nın egemenliği nedir? Kutsal Kitap’a göre Tanrı’nın gücünün ve hükümranlığının dünyadaki yeri ve önemi hakkında derinlemesine bilgi edinin.